Wie zijn wij

Van bierpap naar professionele brouwerij

Ergens begin jaren 70 in de vorige eeuw begint de passie voor bier bij de grondlegger van De Pimpelier, die toen nog een kleuter was. Eens in de week maakte zijn moeder bierpap voor opa. Als de geur van deze pap in huis hing was de kleuter niet weg te slaan en als opa niet uitkeek was de pap al op voordat hij aan tafel zat. 

De kleuter werd een puber, brouwde zo nu en dan kleinschalig een eigen biertje en droomde van een eigen brouwerij. Al vroeg startte hij met het verzamelen van apparatuur. Zo tikte hij een prachtige ketel van Stella-Artois en materialen van Oranjeboom op de kop. 

De puber werd volwassen en kreeg een carrière in het bier. Daarin deed hij niet alleen veel kennis en ervaring op over de brouwprocessen, maar verdiepte hij zich grondig in de kwaliteit van de grondstoffen en de smaak en smaakafwijkingen van de verschillende biersoorten. 

Toen hij in 2008 de mogelijkheid kreeg een professionele brouwerij te bouwen liet hij deze kans niet aan zijn neus voorbijgaan. Zo werd Stoombierbrouwerij De Pimpelier een feit en al gauw een begrip in de omgeving. 

De passie heeft ook zoonlief aangestoken. Deze vond dat de Pimpelier bieren voor een breed publiek toegankelijk moesten zijn en bracht ze op de markt. Zo is er een winkel aan de brouwerij gebouwd en kwam er een website waarop de bieren besteld kunnen worden. Wie de winkel bezoekt kan meteen een blik in de brouwerij werpen.  

Opa’s bierpap recept

Breng 33 cl melk aan de kook en bind (best dik) deze met custardpudding. Voeg een fles Pimpelier bier toe en breng op smaak met suiker. Warm nog even door en smullen maar!

Reportage RTV Horizon

Nav het Charmeur succes is RTV Horizon op bezoek geweest om vast te leggen hoe het Pimpelier in de praktijk gemaakt wordt.